vrijwilligers

Section Header Vacatures voor vrijwilligerswerk

MSM ZKT VRWLLGR

Museum Eperon d’Or heeft momenteel een aantal vacatures voor vrijwilligers. Interesse? Geef een seintje op eperondor@izegem.be of 051/31.64.46 en dan bespreken we wat er mogelijk is.

WANDELAARS

In groot-Izegem zijn er tien wandelingen uitgestippeld. Je kunt de kaartjes aankopen in Eperon d’Or of downloaden van de website. Per wandeling zoeken we nu echter ook een peter of meter. Heel concreet dus iemand die op regelmatige tijdstippen zijn of haar wandeling eens afstapt en eventuele problemen meldt aan de toeristische dienst.

Kun je overweg met de computer? Des te beter, want de wandelingen moeten nog ingevoerd en omgezet worden in gpx-bestanden voor GPS.

TECHNICI

Eperon d’Or beschikt over een hele reeks machines uit de borstel- en schoennijverheden. Een team van “machinevrienden” staat in voor het onderhoud ervan.

PROFIEL: Het profiel voor deze functie is zeer afgelijnd. We zoeken mensen met een groot hart voor erfgoed, en een brede en diepgaande technische kennis. De machines in het museum zijn dikwijls vele decennia oud en het vereist een speciale instelling om ermee om te gaan.

STOOMVRIENDEN

De Stoomvrienden verzorgen de stoommachine in het Museum voor Stoom en Stroom.

PROFIEL: Wat geldt voor de technici hierboven, geldt nog meer voor de stoomvrienden. De stoommachine is een ingewikkeld en gevoelig apparaat en van nieuwe stoomvrienden verwachten we een gedegen voorkennis, de nodige technische bagage en creativiteit, een uitgesproken teamgeest en heel veel liefde voor industriële archeologie.

ERFGOEDBANKBEDIENDEN

De Erfgoedbank Midwest (online op www.erfgoedbankmidwest.be) bevat een schat aan gedigitaliseerd historisch materiaal uit onze regio. We zoeken een vrijwilliger die op regelmatige basis (delen van) het fotoarchief van Eperon d’Or wil invoeren in de bank.

PROFIEL: Je moet kunnen omgaan met een computer, nauwkeurig zijn en voeling hebben met het erfgoed en de (recente) geschiedenis van de stad.