Schatten van Vlieg

Section Header Zomerse schattenjacht door het museum

Schatten van Vlieg

Ergens in Eperon d’Or heeft Vlieg een schatkist verstopt! Kan jij de schat vinden?

Naargelang je leeftijd doe je de zoektocht naar de Schat van Vlieg in combinatie met een Lego-opdracht OF een avontuur van Mini en Maxi. Er zijn drie mogelijkheden:

Peuters en Kleuters kunnen samen met Mini en Maxi op zoek gaan naar het Gekste Plekje van Eperon d’Or… zou de schat misschien verborgen zijn op dat Gekste Plekje? Je ontdekt het aan de hand van een voorleesboekje, dat je alle kanten van het museum doet ontdekken… Het boekje kost 4€ en mag je achteraf meenemen naar huis.

Kinderen van 6 tot 10 ontdekken tijdens de Lego Sneakertour allerlei fantastische sneakers, maar ook de rest van het museum. De Lego Sneakertour maakt gebruik van de gratis ErfgoedApp, die je ter plaatse kan installeren.

Jongeren vanaf 10 jaar kunnen met de Lego Fabriek-tour een mysterie proberen op te lossen: wat werd er vroeger – naast schoenen – nog allemaal gemaakt in de schoenenfabriek Eperon d’Or? Deze tour maakt ook gebruik van de gratis ErfgoedApp.

Geen smartphone bij? Dan is er zowel voor de Lego Sneakertour als de Lego Fabriek een papieren alternatief beschikbaar. De beide Legotours leiden je natuurlijk ook naar de schatkist!

Tijdens de maanden juli en augustus. Inbegrepen in een museumbezoek en geen extra toelage te betalen (met uitzondering van het voorleesboekje van Mini & Maxi).