Actief in Izegem

Winkelen

Stadscentrum

Het handelshart van de stad is gecentraliseerd rond de Grote Markt. In onder meer de Marktstraat, de Gentsestraat, de Roeselaarsestraat en op de Grote Markt zelf, vind je heel wat handelszaken in een breed scala aan sectoren. Het gaat enerzijds om filialen van grotere bedrijven, waar je dikwijls voor een prikje een kwalitatief item op de kop kunt tikken. Anderszijds ligt de sterkte van het Izegemse aanbod net in de specificiteit en de service die de echte Izegemse handelaars aan hun klanten kunnen bieden.
Wie komt winkelen in Izegem, kan bovendien profiteren van het rijke horecaleven in de stad.
Je auto kun je steeds kwijt op 1 van de vele gratis parkings dicht bij het hart van de stad. In het centrum zelf is er een aanbod aan betaalbare parkings, met een gratis kwartier voor wie doelbewust een snelle boodschap moet doen.

Zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt is er eentje om trots op te zijn! Een paar jaar terug organiseerden de provincie West-Vlaanderen en de Orde van Marktkramers nog een onderzoek naar de organisatie van de West-Vlaamse markten. Daarbij polsten ze naar reacties van zowel bezoekers als marktkramers als gemeentebesturen. Uit de resultaten van dat onderzoek bleek dat de markt van Izegem onderverdeeld kon worden in de beste klasse, onder de noemer ‘uitstekend’. De stad rust echter niet op zijn lauweren, en blijft de zaterdagmarkt promoten met tal van acties en initiatieven.

Frunpark

Het Frunpark ligt in de Krekelmotestraat, dus net buiten de eigenlijke stadskern, en biedt onderdak aan 21 winkels. Dat zijn hoofdzakelijk filialen van grote ketens zoals bijvoorbeeld C&A, JBC en Torfs. Alle winkels zijn gecentraliseerd rond een ruime parking met 550 plaatsen.

Deelkernen

Het echte handelscentrum mag dan misschien wel in het hartje van Izegem gelegen zijn, ook elders in de stad kun je terecht voor een kwalitatief aanbod, interessante koopjes en authentieke, ambachtelijke producten. Zo vind je in de kernen van de Bosmolens, Kachtem en Emelgem  tal van gezellige handelszaken, die niet alleen uitgebreide gamma’s, maar ook de nodige goede raad en service in de aanbieding hebben. Kwaliteit dicht bij huis – praktischer kan het niet worden.