Sint2020

Section Header Sint-activiteit voor klassen

Alles uit de (schoenen)kast voor De Sint!

Sint en de Pieten hebben de voorbije maanden héél wat tijd gehad om uit te rusten. Maar dat begon na een tijdje toch een beetje te vervelen. Daarom beslisten ze om alle ramen te poetsen, alle vloeren te schrobben en alle kasten en koffers eens goed op te ruimen. En weet je wat ze vonden ze in die kasten en koffers?

Schoenen, schoenen en nog eens schoenen! Oude schoenen, versleten schoenen, vuile schoenen,… Ze waren bijna vergeten dat ze zoveel schoenen hadden staan! Kunnen ze die schoenen nog oppoetsen en opnieuw dragen? Kunnen ze sommige schoenen nog herstellen of moeten ze er afscheid van nemen? Alles zomaar weggooien zou toch echt jammer zijn, vinden ze.

Een slimme Piet heeft een voorstel: “Kunnen we de schoenen niet gewoon meenemen naar ons kasteel in Izegem? Dààr kennen ze iets van schoenen, en dààr kunnen de kinderen ons misschien helpen?” “Schitterend idee Piet!” zei De Sint, “dat doen we!”. En zo geschiedde.

Wou je altijd al eens stiekem een kijkje nemen in de schoenenkoffer en kleerkast van de Sint? Denk je dat je stevig genoeg in je schoenen staat om de Pieten te helpen met dit schoenenprobleem? Kom dan vanaf 9 november naar het kasteel Wallemote in Izegem!

Alles uit de (schoenen)kast voor de Sint! is een activiteit voor klassen uit het kleuter (2e en 3e jaar) en lager onderwijs (1e en 2e leerjaar). De activiteit duurt 2 uur en bestaat uit een afwisseling van bewegingsgerichte en inhoudelijke onderdelen, onder begeleiding. Er is een doorschuifsysteem, waarbij per halve dag maximaal 4 klassen de activiteit kunnen volgen. Voor elke klas is op het eind een geschenkje voorzien.

Museum Eperon d’Or en Sportdienst Izegem organiseren deze activiteit geheel conform de fase geel van het draaiboek 2020-2021 voor het gewoon en buitengewoon basisonderwijs.

De activiteit loopt van 9 november tot en met 4 december 2020 in het Kasteel Wallemote, Kokelarestraat 85, 8870 Izegem. Klassen uit het buitengewoon onderwijs krijgen voorrang op woensdag 18 en 25 november.

Neem contact op met Eperon d’Or voor het reserveren van dit bezoek!