Praktisch

Museumwinkel

Section Header

Schoenpoets, boeken, ragebollen en veel, veel meer...

In de inkomhal van Eperon d’Or steekt een museumwinkel met een uitgekiend aanbod.

Bij ons vind je bijvoorbeeld gegarandeerd de schoenpoets die bij jouw schoenen past. Zélfs als je een voorkeur hebt voor pakweg paarse, appelblauwzeegroene of karmijnrode schoenen. Want we hebben 100 kleuren poets ter beschikking.
Daarnaast vind je nog heel wat andere kwalitatieve producten voor leer- en schoenonderhoud, sponsjes, inlegzooltjes en meer.

We bieden ook een assortiment kwalitatieve borstels aan. Van de authentiek-Izegemse nagelsborstels als hebbedingetjes, tot luxueuze haarborstels en effectieve ragebollen.

Liefhebbers van het goede leven kun je ongetwijfeld een plezier doen met onze bierpakketten. Zorgvuldig samengestelde sets met proevertjes uit de diverse Izegemse brouwerijen: d’Oude Maalderij, het Alternatief en Van Honsebrouck.

In de museumshop kun je ook een aantal brochures, publicaties en boeken over de museale onderwerpen verkrijgen. Zo zijn er onder meer:

  • Het boek “Chaussures d’Iseghem. Over een schoennijverheid met weerklank” bevat twee onderdelen. Eerst is er een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van de schoennijverheid.  In het tweede deel van het boek zetten we de schijnwerpers op de ‘Eregalerij‘ van de Izegemse nijverheden.
  • In het boek “Mensen van 1930. Verhalen over lief en leed” vertellen mensen die – net als het Eperon d’Or-gebouw zelf – geboren zijn in 1930, over hun leven. Over hun werk, over goede dagen en slechte dagen, over feesten, over fratsen, over geld en over politiek. Het boek schetst een raak tijdsbeeld en geeft een unieke kijk op onder meer de verhouding tussen de Izegemnaren en hun werk. Mevrouw Anna Vanquathem vertelt hiernaast graag al één verhaaltje. Veel meer van dat moois in het boek zelf.