Actueel

Elders in Izegem

Section Header

Elders in de stad

Izegem werd decennialang geassocieerd met schoenen en borstels. Kwaliteitsschoenen werden destijds met pekdraad genaaid en bij de borstels maakte de stielman de grondstof met pek in het borstelhout vast. Daarom dragen de Izegemnaren ook de naam ‘Pekkers’. ‘Pekken’ betekent bij ons echter ook ‘blijven plakken’. Gezellig met vrienden iets drinken en uur en tijd vergeten dus. De Izegemse horeca-cultuur is dan ook wijd en zijd bekend en het aanbod loopt van de oergezellige bruine kroeg tot het exquise sterrenrestaurant.

Verveling taboe!

In Izegem valt er altijd wel wat te beleven. Talloze verenigingen organiseren van alle slag en stoot; jaarlijkse klassiekers als Isotopia, de kwarttriatlon of de Batjes lokken duizenden mensen; er zijn optredens in de cafeetjes; er is toneel; er is sport op alle niveaus enzovoort. Ook De Leest – overdag sociaal huis, ’s avonds cultuurhuis – brengt een boel leven in de brouwerij.

Op wandel langs monumenten en natuur

Een twintigtal magnifieke Izegemse herenhuizen hebben de status van beschermd monument. In het provinciale domein Wallemote vind je het gelijknamige kasteel én kasteel Wolvenhof. Elders in de stad ligt het majestueuze kasteel Blauwhuis in een openbaar park. Overal in de stad vind je nog restanten van de oude schoen- en borstelnijverheden. Er zijn tal van wandelingen die ja langs al deze bezienswaardigheden leiden. Aan jou de keuze of je liefst wandelt met een kaartje in de hand of onder begeleiding van een gids.

En verder…

…beschikt de stad nog over drie brouwerijen; is er een breed scala aan dagtrips; ligt er een imposant sportterrein ter beschikking (inc. skatepark, topturnhal en binnen- en buitenzwembad); kun je shoppen bij de speciaalzaken in het stadscentrum en bij de keten-winkels in het Frunpark; kun je ravotten op tal van speelpleinpleintjes overal in de stad; enzovoort.

Actueel: