Izegem skatestad

Section Header Gratis skatepark, lezing en meer!

Skateweek @ Eperon d'Or

Nog tot september 2024 richt Eperon d’Or de schijnwerpers op sneakers en de sneakercultuur. Kern van het ‘Sneaker Gold‘-project is een expo met een fantastische collectie, maar er zijn ook workshops, lezingen, filmprojecties,…

Samen met de hiphoppers en de casuals, lagen de skaters in de jaren 1970 aan de basis van de huidige sneakercultuur. 21 juni is de internationale “Go Skateboarding”-day, reden temeer voor Eperon d’Or om de skaters uit de buurt ‘ns in de watten te leggen.

Wat staat er op de agenda?


Skate contest @ Izzepark

Krekelstaat 167- vrijdag 16 juni om 18u

De vrijdagse skatewedstrijd is een klassieker in Izegem. De timing is perfect (net na de examens) en de locatie is dat ook (skatepark Izzepark). De wedstrijd is opgedeeld in twee categorieën: -14 en +14 jaar. Inschrijven kan vanaf 18 uur de avond zelf en een onafhankelijke jury zal per categorie drie winnaars selecteren. Daarbovenop zorgt ook Eperon d’Or/Sneaker Gold voor een extra prijzenpotje. Een fotograaf zal ondertussen de actie vastleggen op de gevoelige plaat.
De sfeer is verzekerd: we voorzien een zittribune, een bar met drankjes aan democratische prijzen en een ouderwets braadworstenkraam. Een DJ komt de nodige plaatjes draaien. Dus: supporters zijn even welkom als skaters!


Skateweek @ Eperon d’Or [GRATIS]

Prins Albertlaan 5 – Zaterdag 17 juni t.e.m. zaterdag 24 juni

De hele week kun je in het museum een pop-up-expo van skateschoenen bekijken. Op de betonkoer naast Eperon d’Or – sowieso al een droom voor skaters – installeren we een gratis toegankelijke miniramp en een aantal street-elementen.


Lezing: skatecultuur @ Eperon d’Or [GRATIS]

Prins Albertlaan 5 – Zaterdag 24 juni om 17u30

Er valt veel te vertellen over de skatecultuur. En dat is net wat skateveteraan Laurent Derycke van plan is. Op een laagdrempelige manier en ondersteund door het nodige beeldmateriaal zal hij het ontstaan en de evolutie van de skatewereld uit de doeken doen. Uiteraard zal hij daarbij ook aandacht hebben voor het schoeisel dat skaters door de decennia heen zoals gesloopt hebben. Gratis inkom. In de namiddag warmen we alvast op met een skate-evenementje op de in de skatepark omgetoverde koer naast Eperon d’Or. Denk demonstraties, Red Bull, muziek, sfeer en meer.