gidsencursus

Section Header Eerste les op 4 september

Nieuwe cursus stadsgids

Om de groep van stads- en museumgidsen uit te breiden, organiseert de stad Izegem opnieuw een gidsencursus.

Momenteel hebben we 23 gidsen die ingezet worden voor de begeleide stadsrondleidingen en om groepen in Eperon d’Or en het museum Stoom en Stroom te ontvangen. Maar we willen het team uitbreiden. Daarom organiseren we een nieuwe gidsencursus.

De cursus zal van start gaan op zaterdag 4 september en duurt tot 4 december. In februari 2022 volgen dan de examens. Kandidaten betalen 200 euro voor de cursussen en examens, maar wie na het behalen van het diploma minimum vijf rondleidingen of stadswandelingen begeleidt, krijgt de helft van het inschrijvingsgeld terug.

Unieke kans om ondergedompeld te worden in de rijke geschiedenis van de stad

Tijdens de cursussen belichten verschillende lesgevers aspecten van de geschiedenis van Izegem, de beschermde gebouwen, de erfgoedparels in de stad en uiteraard komt naast de grootst bewaarde stoommachine van het land ook de roemrijke borstel- en schoennijverheid aan bod. Van de cursisten verwachten we ook dat ze een eindwerk maken.

De gidsencursus biedt aan geïnteresseerden de kans om zich te verdiepen in het rijke verleden van onze stad. Het is de zesde keer dat er een gidsencursus georganiseerd wordt en de vorige keer (2017) behaalden negen gidsen hun diploma.

Praktisch

  • De lessen (samen 55u) vinden plaats tussen 4 sept. en 4 dec., telkens op zaterdag en in Eperon d’Or of op locatie elders in Izegem. HIER vind je een overzicht van de lessen, locaties en tijdstippen.
  • Examens in februari 2022, ook op zaterdagen.
  • Van deelnemers wordt verwacht dat ze een eindwerk inleveren over een onderwerp naar keuze, gelinkt aan de geschiedenis van Izegem. Geen nood: we verwachten echt geen universitaire thesis en we voorzien begeleiding.
  • Het inschrijvingsgeld bedraagt €200, all-in. Geslaagde gidsen die in de loop van 2022 minimum 5 rondleidingen of wandelingen begeleiden, krijgen de helft van dat bedrag terug.
  • Deelnemers zijn minimum 18 jaar oud.
  • Alle verdere info is steeds verkrijgbaar bij Eperon d’Or: 051/31.64.46, eperondor@izegem.be of ‘live’ aan de balie.