De ronde rondom Izegem

Section Header Fiets-geocache van 25km

De ronde rondom Izegem

Sinds kort kun je in Izegem op geocache-avontuur. Speciaal voor het wielerjaar 2023 werd er een geocache-fietsroute ontwikkeld met 8 “caches” of “doelen”. De route is 25 kilometer lang en slingert dwars doorheen Izegem en de deelgemeenten. Iedereen kan gratis deelnemen en een gooi doen naar de hoofdprijs, je hebt alleen een gsm met een QR-code-lezer nodig.

Izegem zet dit jaar zwaar in op fiets- en wielertoerisme. De passage van de Ronde van Vlaanderen was een waar volksfeest en op 25 juni is Izegem gaststad voor het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. Sinds kort is er een extra toeristische troef: een geocache-route van 25 kilometer.

“Geocachen”?!

‘Geocachen’ is een hobby die ondertussen bijna een kwarteeuw bestaat en aan populariteit wint. Het basisconcept is eenvoudig: iemand verstopt een “cache” een geeft vervolgens via een website tips over de locatie. Op basis van die tips kunnen deelnemers de coördinaten van de cache samenstellen en op schattenjacht gaan. Soms zitten de caches goed verstopt en is er ter plaatse ook nog een gezonde portie creativiteit nodig om het doel te vinden. Ondertussen zijn er over de hele wereld tienduizenden geocachers actief en de website www.geocaching.com is dé online-hub bij uitstek.

Jazéker, geocachen! Ook in Izegem.

Ook in Izegem is er sinds kort een uitgebreide geocache-fietsroute. Voor de ontwikkeling werkte Eperon d’Or nauw samen met doorwinterd geocacher en Izegemnaar Brecht Declercq. De lusvormige route is 25 kilometer lang, slingert dwars door de stad en deelgemeenten en bevat 8 “caches”. De thematische achtergrond van de route is fietsstad Izegem: deelnemers leren onder meer over de sportieve exploten van Patrick Sercu, maken kennis met een oorlogsheld annex wielrenner en passeren langs tal van locaties met een wielerhistorische achtergrond. De eerste zeven locaties bevatten telkens raadseltjes die je doorsturen naar de volgende locatie. Wie de finale cache vindt, maakt kans op de hoofdprijs: een wielertruitje gesigneerd door profrenner Tim Declercq.


PRAKTISCH:

  • Je vindt de route op DEZE PAGINA. (En anders kun je ook gewoon googelen op “GCA6F11”.) Je moet wel een gratis basisaccount aanmaken om de route te kunnen zien.
  • HIER kun je een handleiding voor de C:GEO-app downloaden. Maar je kunt natuurlijk ook met een gewone wandelGPS werken.
  • En HIER kun je het roadbook voor de zoektocht downloaden.