Fotoshoot Sint-Jozefscollege

Section Header Fotoshoot i.k.v. Open Monumentendag

Sint-Jozefscollege zet de deuren open voor fotografen

Op 16 en 17 september kunnen beroeps- en amateurfotografen in het kader van Open Monumentendag weer een unieke Izegemse locatie vastleggen op de gevoelige plaat. Het is de zevende keer dat er een dergelijke fotoshoot plaatsvindt en deze keer viel de keuze op het prachtige art-decogebouw van Prizma Campus College.

Elk jaar wordt er gezocht naar een unieke locatie waar fotografen normaal gezien niet binnen kunnen voor een ontdekkingstocht. Het art-decogebouw van 1936 is een ontwerp van Carlos Beyaert, gebouwd op de funderingen van oudere gebouwen.

Het historische gebouw van het vroegere Sint-Jozefscollege is werkelijk een pareltje. De fotografen kunnen tijdens de fotoshoot terecht in de mooie statige gangen, de feestzaal, de binnentuin waarop de eetkamer uitkomt. Maar ook de trappenhallen en de kapel met de prachtige brandglasramen zijn een streling voor het oog. Zeer uniek zijn de oude chambrettes, de vroegere slaapkamertjes, op de bovenste verdieping. Het collegegebouw ademt geschiedenis en heeft een zeer ruimtelijk en licht opgevat interieur met een centraal trappenhuis met mooie granitovloer en een opengewerkte balustrade.

Registreren vanaf zaterdag 29 juli

Je kunt registreren deze link. Er zijn tijdslots van telkens 1 uur. Tijdens elk slot tussen 9 en 18 uur kunnen tien fotografen een uur het art-decogebouw binnen waardoor er 180 fotografen een kans krijgen op een unieke fotoshoot.

 


Praktisch

  • Fotografen moeten zich eerst registreren. Het Sint-Jozefscollege zal van 9u tot 18u open zijn en er kunnen tien fotografen per uur uur in het gebouw. Laatste groep start om 17 uur.
  • Enkel bedoeld voor beroeps- en amateurfotografen.
  • Enkel foto’s van het exterieur en het interieur van het gebouw, geen fotoshoots van personen.
  • Per fotograaf mag er slechts één tijdslot gereserveerd worden. M.a.w.: een fotograaf kan enkel onder zijn eigen naam een slot reserveren. hij mag maximaal vergezeld zijn door één persoon op de dag van de fotoshoot.
  • De fotograaf moet minstens 10 minuten voor het geregistreerde tijdstip aanwezig zijn en kan niet aansluiten bij een ander uurslot.
  • Niet-geregistreerde fotografen worden niet in de gebouwen toegelaten.
  • De fotoshoot gebeurt met volledig respect van de gebouwen en het nog aanwezige materiaal en materieel.
  • Graag nadien een zelf gekozen foto bezorgen aan communicatie@izegem.be.