familieparcours

Section Header Vanaf 10 juli 2020

De zomer in met een nieuw familieparcours

Eperon d’Or gaat de zomer in met een gloednieuw familieparcours. De prettig gestoorde Borstelbaron Eduard is nog steeds gastheer van dienst, maar hij heeft een aantal extra familieleden uitgenodigd die de bezoekers prikkelen met authentieke opdrachten en creatieve uitdagingen. Wie anno 2020 nog steeds denkt dat je in een museum alleen maar “naar dingen kunt kijken”, is er deze zomer aan voor de moeite.

Eperon d’Or wil zich meer dan ooit profileren als een familievriendelijk museum. Iedereen moet bij ons een leuke tijd kunnen doorbrengen, gezinnen met kinderen in het bijzonder. Vanaf deze zomer zetten we daar nog meer op in.

Alles in het écht

Wie het nieuwe familieparcours zal volgen, zal de handen uit de mouwen moeten steken. We installeren niet nog meer schermen maar gaan voor authenticiteit. Je zal dus voorwerpen mogen aanraken, je zal kunnen ruiken, uitproberen, voelen. (*)  Het parcours zal trouwens aangenaam zijn voor de hele familie. Akkoord: de opdrachten zijn in de eerste plaats ontwikkeld voor de jongere bezoekers, maar ook de volwassenen mogen (al dan niet stiekem) gerust meedoen. Daarom werken we ook niet met al te schreeuwerige kleuren of een vormgeving die puur toegespitst is op kleuters. Het nieuwe parcours wordt vrijwel naadloos geïntegreerd in het museum.

Actieve kastjes

De basis van het nieuwe parcours bestaat uit een reeks mobiele kastjes. Die kastjes worden allemaal uitgerust met doe-elementen. Eentje heeft een weefgetouw met een reeborstel, op een ander kun je schoenen designen op een white board, elders kun je borstelhoutjes boren of patronen perforeren, enzovoort. Uiteraard zijn alle opdrachten perfect veilig. Los van deze kastjes zijn er nog andere nieuwigheden verspreid in het museum, maar die houden we voorlopig nog even geheim. Borstelbaron Eduard is nog steeds gastheer van het familieparcours, maar je kunt straks ook een aantal nieuwe familieleden ontmoeten. Ze zien ongetwijfeld al uit naar je komst. Iedereen welkom vanaf 1 juli.

 


(*) Wees gerust!

Het spreekt voor zich dat we hierbij uiterst strikte voorzorgsmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.