erfgoedwandelroute

Section Header Klinknagels tonen de weg

Nieuwe erfgoed-wandelroute

Sinds kort kun je brochures van een gloednieuwe Izegemse erfgoedwandeling kopen in het stadhuis en Eperon d’Or. De stadsgidsen, de toeristische dienst en Westtoer sloegen daarvoor de handen in elkaar en stippelden een mooi parcours uit doorheen de stad. Je volgt de route aan de hand van klinknagels en/of het kaartje dat historische uitleg bevat.

Westtoer ondersteunt al jarenlang gemeenten bij de creatie van wandelingen die stijlvol bewegwijzerd worden met klinknagels in messing. Ook Izegem heeft nu zo’n wandeling en de nagels werden versierd met een afbeelding van Eperon d’Or. De route start dan ook bij dit monument waarin de toeristische dienst en het museum van de stad gevestigd zijn.

Wie de route volgt, wandelt een 6,5 kilometer doorheen het centrum, de directe omgeving daarvan en een stukje van Emelgem. De dichtbebouwde kern wisselt af met het groengebied van het kasteelpark Blauwhuis en de kanaalzone. In de brochure lees je bij 17 locaties meer historische, architecturale of actuele uitleg. Een aangename verrijking tijdens het wandelen.

(PAS OP: wegens werken ontbreekt er tijdelijk één klinknagel. Als je van het wandel- en fietspad naast het kanaal komt, wandel je onder de brug door en direct erna sla je rechtsaf op een klein aardewegje om de trap op te gaan en de brug over.)

Meer wandelplezier!

Als je meer en wat anders wil wandelen, is er ook de zoektocht van De Leest die dit jaar al voor de tiende keer plaatsvindt. Specifiek voor gezinnen is er de leuke Blob-zoektocht naar de gestolen familiejuwelen in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof . Wandelen en kijken naar kunst kan dan weer met de ‘Goed-gevoel’-wandeling. Als je ook andere delen van Izegem wil verkennen, kan dat via één van de voorbereide routes.

Van zodra alles weer normaal is, kan je uiteraard met een groepje een gids reserveren en één van de thema-wandelingen in de stad kiezen. Dan ben je niet alleen gezond buiten bezig maar je beleeft een aangename tijd dankzij de levendige verhalen van de gids.