Beestig erfgoed

Section Header zondag 23 april 2023

Beestig erfgoed!

Zondag 23 april 2023 is het Erfgoeddag! Op deze feestelijke dag – dit jaar in het thema ‘Beestig Erfgoed’ – valt er ook in Eperon d’Or voor iedereen weer heel wat te beleven!

De activiteiten zijn doorlopend tussen 10u en 18u, tenzij anders vermeld.  Alle activiteiten zijn bovendien gratis!

Gratis naar het museum

Het museum en de expo Sneaker Gold zijn de hele dag gratis te bezoeken. Een buitenkans om deze must-see expo te bezoeken!

Machinedemo’s

Zowel ’s voormiddags (10u-11u30) als ’s namiddags (15u30-17u) demonstraties van de historische schoenmachines. De machinevrienden van het museum, een groep vrijwilligers met heel wat technische bagage en een hart voor erfgoed, houden deze schoenmachines in prima conditie. Speciaal voor Erfgoeddag brengen ze de machines terug tot leven.

Gratis gids

Gratis gegidste rondleidingen  ‘Beestige Sneakers’ om 10u, 11u, 13u, 14u, 15u en 16u. (duur: ca. 1u, reserveren niet verplicht, max. 25 personen/groep). Wat hebben sneakers met dieren te maken? Heel veel, zo blijkt! We bezoeken de beestige sneakers in de expo Sneaker Gold en ontdekken hoe schoendesigners steeds vaker op zoek gaan naar diervriendelijke en duurzame alternatieven…

Beestige kindergrime

Ga met je kroost het museum binnen, en vertrek even later terug met een vlinder, tijger, kat of een andere ‘beestige’ vermomming! De kindergrime is doorlopend van 10u tot 17u30.

LEGO-sneakertour

Bezoek het museum met de gratis ErfgoedApp, voer de knotsgekke opdrachtjes uit en maak achteraf een cool sneakertje in LEGO. Voor families met kinderen van 5 – 12 jaar.

Mini en Maxi op Sneakersafari

Mini en Maxi sluipen stilletjes het museum binnen. In een grote zaal ontdekken ze een hele grote schoendoos. Wat zit er in de doos? Wel honderden sneakers in alle kleuren en vormen! Zo’n speciale sneakers hebben ze nog nooit gezien. Dragen Mini en Maxi ook sneakers? En jij? Ga je mee op sneakersafari? Onderweg ontmoeten ze ook heel wat dieren… Voor families met kinderen tot 6 jaar.