Bezoeken

Kindvriendelijk

Section Header

KINDVRIENDELIJK

De Schatten van Vlieg in Eperon d’Or

Elke zomer opnieuw verbergt Vlieg een schat ergens in Eperon d’Or. Om de schat te vinden, moet je verschillende proefjes doen. Details over Vlieg-in-2020 volgen!

Van dinsdag tot zondag van 10u tot 17u30. Gesloten op maandagen, 21 juli en 15 augustus.

 

Het Familieparcours in Eperon d’Or

Eduard is een borstelbaron uit Izegem. Echt àlles weet hij over borstels. Zijn dochter Josefina is dan weer gek op schoenen. Samen nemen ze je mee door het hele museum, op een leuke tocht vol verrassende opdrachten!

Wat dacht je ervan om eens met speciale kijkers in het verleden te turen? Heb je zin om prachtige schoenen uit te proberen of wil je graag je eigen bezempje maken? Voel maar eens aan het leer van verschillende dieren of strijk met je vingers door allerlei soorten borstelharen… Oh, en misschien kom je onderweg ook de grootste borstel van de wereld tegen?

Het familieparcours is een ontdek- en doe-parcours, bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar, begeleid door (groot-)ouders. Voor kleinere kinderen kunnen sommige opdrachten wat moeilijk zijn. Aan de hand van een leuk opdrachtenboekje bezoek je in een dik uur het hele museum. Je hoeft niet extra te betalen; het Familieparcours is inbegrepen in de prijzen voor een individueel ticket.

Alle ruimtes van het museum zijn volledig toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s. Buggy’s kunnen veilig geparkeerd worden binnen aan het onthaal. Voor de allerkleinsten is er ook een verzorgingstafel. In Eperon d’Or zelf is geen cafetaria, maar op 5 minuten wandelen sta je op de Grote Markt, waar tal van gezellige horecaplekjes zijn.