Bezoeken

Dementievriendelijk

Section Header

Kerekewere

Kerekewere is een begeleid bezoek aan Eperon d’Or, op maat van personen met dementie en hun begeleiders of mantelzorgers.

De gids verwelkomt de bezoekers in de sfeervolle foyer van het museum, waar iedereen rustig met elkaar kan kennismaken. Aansluitend schuift iedereen gezellig aan rond de tafel. Op een vriendelijke en ingetogen manier – en met een snuifje humor – serveert de gids haar gasten een aantal bijzondere stukken uit de rijke collecties van Eperon d’Or. De gids vertelt en verwoordt, maar veert ook mee met de reacties, luistert naar de verhalen van de bezoekers en nodigt uit tot gesprek. We maken tijd om alles goed te bekijken, voelen of ruiken en (her)ontdekken samen herinneringen. Elk verhaal, elke herinnering of emotie is waardevol.

Daarna maken we een ommetje door de fabriekshal, waar de sfeer van vroeger nog tastbaar aanwezig is. Waar beelden, geluiden en geuren reacties losmaken, houden we halt om op verhaal te komen. We sluiten af in de foyer met een lekker kopje koffie en een gebakje.

Praktisch:

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur (zonder koffietafel). Het parcours in het museum blijft op het gelijkvloers en is volledig rolstoeltoegankelijk. Bij reservatie zoeken we naar een kalm moment, zodat eventuele drukte van andere bezoekersgroepen wordt vermeden.
Om de personen met dementie een kwaliteitsvolle en aangename beleving aan te kunnen bieden, gebeurt dit bezoek enkel in kleine groepjes van max. 8 personen met dementie/max. 8 begeleiders.

Prijs:

– Toegang: €6 per persoon, begeleiders gratis
– Gids: €50
– Opties: koffie €1,5 per persoon, gebakje “Izegems Schoentje” €5 per persoon

Reservatie: minstens 2 weken op voorhand via eperondor@izegem.be of 051/31.64.46