Batjesweekend met Erfgoed

Section Header Wandeling en zoektocht

Batjesweekend-met-erfgoed

Op vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 juni organiseert Unizo een corona-proof editie van de alomgekende Izegemse Batjes. Het 4-DAAGS KOOPJESWEEKEND heeft als doel de lokale handel en horeca te promoten. Het Koopjesweekend wordt georganiseerd voor handelaars in Bosmolens, Emelgem, Kachtem en Izegem. Maar er zit ook een erfgoedrandje aan het weekend!

Batjeswandeling

Eén onderdeel van dat weekend is de Batjeswandeling, ontwikkeld in samenwerking met de stadsgidsen en Eperon d’Or:

“We nemen jullie mee door de straten van het Batjesparcours en komen zo meer te weten over de rijke geschiedenis van Izegem. Leuke weetjes en anekdotes over het ontstaan van de Batjes, de wekelijkse markt, Izegemse pleinen en straten… Uiteraard wordt ons Izegems erfgoed van schoenen en borstels niet vergeten tijdens deze wandeling.”

Info en inschrijven via de website van Unizo.

Kinderzoektocht

Kinderen (én hun ouders natuurlijk) gaan op zoek naar borstels in de stad. Ze komen zo langs een hele reeks etalages waarin de affiche van de zoektocht en telkens een borstel te zien zijn. De naam van de borstel moeten ze invullen in een kruiswoordraadsel. Op die manier vinden ze de oplossing van het raadsel en krijgen ze een leuke prijs.
De zoektocht is enkel te doen in het Batjesweekend en is gratis. Praktische details over de inschrijvingsformulieren volgen.