Basket

Section Header Vrijdag 19 april

3X3 - baskettornooi

Eperon d’Or zet de laatste week van haar tentoonstelling ‘Bata Heritage’ in met een origineel sport-event in de paasvakantie: een 3×3 baskettornooi voor jongeren, buiten op de museumsite.

De tijdelijke tentoonstelling Bata Heritage in Eperon d’Or is aan zijn laatste weken bezig. Na Erfgoeddag (zondag 28 april) keren de schoenen onherroepelijk terug naar collecties in Praag en Zlín. De tentoonstelling vertelt het verhaal van het beroemde schoenenmerk Bata. Naast schoenen uit de beginperiode van het merk, zie je er ook originele ‘Bata Bullets’ uit de jaren 1960: iconische basketschoenen, ontworpen voor het NBA-team van de Baltimore Bullets.

Die basketschoenen vormen nu de aanleiding voor een origineel sportief event. Eperon d’Or, Decathlon Roeselare en Basketbalclub Spie Izegem organiseren samen een 3X3 basketbaltornooi buiten op de museumsite, op vrijdagnamiddag 19 april. Acht teams van telkens 3 spelers nemen het tegen elkaar op in korte wedstrijden van tien minuten. Deze nieuwe formule ontstond op straat en verschilt van een traditionele basketbalwedstrijd van 5 tegen 5 spelers. Wereldwijd wint 3×3 echter snel aan populariteit omwille van het spectaculaire en dynamische spelverloop.

De winnaars van het Eperon d’Or – Decathlon 3×3 Baskettornooi ontvangen mooie prijzen, geschonken door Decathlon Roeselare en Eperon d’Or. Basketbalclub Spie begeleidt het goede verloop van het tornooi. Deelnemers moeten tussen 12 en 16 jaar zijn en zelf hun team van 3 spelers samenstellen. Daar staat tegenover dat de inschrijving volledig gratis is. Een ideale sportieve uitdaging voor de paasvakantie!

Praktisch:

  • Vrijdag 19 april, van 13u30 tot 17u30
  • industriële erfgoedsite Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem
  • Schrijf je team in via eperondor@izegem.be of 051/31.64.46