24 uur in Izegem

Section Header Zomeraanbod

24u in Izegem

Ontdek de kastelen, bruine kroegen en groene zones van onze stad met z’n tweetjes of met het hele gezin. Hieronder doen we alvast een voorstel. Maar de mogelijkheden zijn legio. We hebben ook nog een olympisch openluchtbad met glijbanen en ligweide, een escape room, een uitgebreide ‘Izegem Zomer‘-programmatie,…

Stel zelf je ideale dagprogramma samen en contacteer de Dienst voor Toerisme voor de reservatie.

DAG 1 – voormiddag.

Ofwel fietsroute met picknick, 25km of 44km – [de gpx-bestanden voor je gps zijn hier beschikbaar]. Je kunt je picknick afhalen bij lokale handelaars en je kiest zelf hoe uitgebreid je die wil hebben. Overal in de stad vind je leuke picknickbanken. Meer info over de “bubbelpicknick” lees je hier.

Ofwel wandeling in het stadscentrum of in de groene longen. Keuze tussen:

  • Erfgoedwandelroute van 6,5km. Flarden unieke “regenpoëzie” fleuren de wandeling op. De route is aangeduid met klinknagels maar er zijn ook plannetjes beschikbaar aan €3,5 per stuk.
  • Vrije wandeling in kastelenpark Wallemote – Wolvenhof. Mogelijkheid om iets te drinken in het vlakbij gelegen cafetaria van tennisclub Isis, met prachtig zomerterras.
    KINDVRIENDELIJK: speelplein en avontuurlijk speelbos aanwezig. Leuke Blob-gezinszoektocht beschikbaar.
  • Vrije wandeling in het bos van het Rhodesgoed in Kachtem, met brasserie en groot zomerterras.
    KINDVRIENDELIJK: speelterrein aanwezig.

DAG 1 – namiddag.

Bezoek aan brouwerij het Bierkasteel met proeverij. Start rondleiding om 16u30. (Ook rondleidingen om 10u30 en 14u30. Gesloten op zondag, maandag en feestdagen.)

Aansluitend avondmaal in Michelle’s Pub & Brasserie, gelegen op de brouwerijsite.

DAG 2.

Museumbezoek met gloednieuw familieparcours. Bezoek aan het recent vernieuwde museum Eperon d’Or: de originele schoen- en borstelcollectie bevindt zich in een schitterend art-decogebouw. (Gesloten op maandag en feestdagen. In juli en augustus open van 10u tot 17u30.)

Rond je Dagje-Izegem af op een gezellig terrasje op de Grote Markt of elders in de stad. Een hapje eten kan nog in één van de talrijke gelegenheden in de stad, je vindt een handig overzicht op Pocketresto.


Verblijfsmogelijkheden

In Izegem vind je tal van gezellige B&B’s en een aantal kwalitatieve hotels. We hebben ze hier voor jou opgelijst.

Je bent ook welkom met je camper. Daarvoor kun je terecht op de terreinen van twee gastvrije landbouwers.